Biodling med honungsprovning (från 10 personer)

4 695 kr

Biodling med honungsprovning (från 10 personer)

Ni får till att börja med lära er allt om hur honung skapas – från blomma till burk, hur bisamhällen fungerar och hur människan drar nytta av och samarbetar med bina. Ni får låna en biodlardräkt med slöja och får själv bekanta er med de små randiga ”råvarufabrikanterna” under ledning av en erfaren biodlare. Ni får prova på att slunga honung och tappa upp på burk (att ta med hem). En annorlunda och spännande upplevelse!

  • Teoretisk genomgång om biodling
  • Visning av en bikupa och livet därinne. Praktiskt prova-på-arbete i bigården.
  • Prova på att slunga honung
  • Provning av flera sorters honung med tillbehör i direkt anslutning till ”honungsfabriken”
  • Honungsburk att ta med hem
  • Fika
  • All nödvändig utrustning lånas på plats

Honung som smakupplevelse: Tillsammans doftar vi och smakar på olika sorters honung för att lära känna variationerna utifrån vilken blomma nektarn samlats från. Du får veta mer om nyttan med bin och nyttigheterna i honung och vad som skiljer denna sanna naturprodukt från andra sötningsmedel. En lärorik stund för alla fem sinnen – praktik och teori i bigården som avslutas med en härlig smakupplevelse i form av honungsprovning! Ta chansen att bli en honungsgourmet och upptäck vilka kombinationer med exempelvis bär och ost som gör honung till den gudaspis den är.

Denna upplevelse är ett utmärkt alternativ om du söker efter en annorlunda möhippa/svensexa, eller kick off eller är nyfiken på hur honung blir till.


Artikelnr: ec6d297b-6dae-4987-8d88-bae8797d7a7f Kategori:

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Biodling med honungsprovning (från 10 personer)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *